Greve Bygade 46

2670 Greve

7120 2525

Åbent: 08:00 - 22:00

Man - Søn: 08:00 - 22:00

Åbent 365 dage om året

Tyverisikring

Undgå indbrud og tyveri.

Indbrud i Danmark

I Danmark begås der i gennemsnit mere end 20.000 indbrud om året. Antallet er faldet siden 2009, men er stadig meget højt. Danmark ligger i top, når det handler om indbrud pr. indbygger, hvis vi sammenligner både med Skandinavien og EU.

Til trods for den positive udvikling, står det stadig dårligt til i Danmark. Dette prøver vi løbende at bekæmpe med gode råd og vejledning om tyverisikring. Hvis du er i tvivl om hvor sikker din bolig er, kan du følge vores simple sikringstiltag, som kan være med til at minimere chancen, for at indbruddet sker i dit hjem.

Indbrudsudviklingen overrasker positivt

Man kunne have forventet det værste i forhold til indbrud i år. På grund af krigen i Ukraine og den efterfølgende energikrise og inflation i Danmark, var der en klar forventning om flere indbrud. Økonomiske kriser plejer at gå hånd i hånd med stigende antal af indbrud. Med corona-pandemiens ophør, og dermed mindre hjemmearbejde, kunne der være skabt grobund for en ny stigning i indbrud. Sådan er det heldigvis ikke gået.

Antallet af indbrud i 2022 ligger på niveau med 2021, hvilket er relativt lavt i forhold til tiden før corona. Der blev i 2022 anmeldt cirka 15.000 indbrud, hvor der i 2019 var cirka 25.000. Til trods for den positive udvikling, viser nye tal, at 41% af danske husejere over 25 år har oplevet indbrud eller indbrudsforsøg.

“25% af danske husejere har haft indbrud i deres nuværende bolig.”

Følg vores gode råd til indbrudssikring

Gemmer du nøglen åbenlyse steder, som under dørmåtten eller i potteplanten ved døren? Så burde du overveje at flytte den. Tyvene kender til de klassiske gemmesteder og tjekker dem også ved lejlighed. Det giver også store problemer med dækningen hos forsikringsselskabet, hvis tyven kommer ind i boligen med nøgle.

Læs mere om indbrudstyven og deres måde at bryde ind på.

Det fantastiske koncept Nabohjælp har vist sig at hjælpe mod indbrud flere steder i Danmark. Hvis dig og dine naboer går sammen, kan I hjælpe hinanden med at holde indbrudstyven væk. Beskyt jeres nabolag og skab sammenhold.

Dine nøgler og låse kan blive slidte og gamle. Man kan med fordel prioritere udskiftning af låse, hvis det nuværende system er mere end 10 år gammelt. Dette kan en låsesmed hjælpe dig med.

Èn af de hyppigste indgange for en tyv, er gennem vinduer, fordi sikkerheden oftest er mindre. Montering af nye låse på vinduer, kan dermed være en god tilføjelse til indbrudssikring af dit hjem.

Det kan måske lyde dumt, men det er bevist, at tyve typisk bliver mere nysgerrige, hvis de ikke kan se ind i boligen. Ved at skjule indholdet i boligen – giver det tyven indtryk af, at der er store værdier i hjemmet. Lad derfor gardiner være trukket fra og gem derimod dine værdigenstande usædvanlige steder.
Der er større risiko for indbrud, hvis du ikke skilter med eller har overvågning ved hjemmet. Ingen tyve ønsker deres ansigt fanget på video, da det gør processen med identifikation og retsforfølgelse nemmere. Husk altid at følge reglerne for videoovervågning.
Det er selvfølgelig vigtigt at låse dørene i din bolig, selvom du ikke er væk så længe. Indbrudstyve skal ikke bruge længe på at stjæle dine værdier, så selvom du er i haven, nede og handle eller ude med hunden, er det vigtigt at låse døren. Forsikringen dækker nemlig ikke helt, hvis døren ikke var låst ved indbruddet.
Terrassedøren er ligesom vinduerne, en indgang som indbrudstyvene typisk kan finde på at bruge. Du kan derfor med fordel få en lås med pinkode på terrassedøren, hvilket beskytter både udefra, men også indefra, hvis tyven har fået adgang til boligen og ønsker en hurtig flugtvej.
Hvis du skal på ferie eller er væk fra din bolig i længere tid, kan du med fordel spørge din nabo, om det er muligt at de bruger din skraldespand.
Undersøgelser bekræfter at indbrudstyve følger med på sociale medier. Du kan derfor med fordel undgå at tjekke ind på din feriedestination og uploade feriebilleder på diverse sociale medier.

I hvilke kommuner bliver der begået flest indbrud?

Udviklingen i antal anmeldte indbrud i perioden 2007-2023

Tallene nedenfor dækker over antal anmeldte indbrud i beboelse i Danmark. 2023 er ikke slut, hvorfor der derfor kun er data fra de første 3. kvartaler. Det skal dog siges at 2023 i perioden sammenlignet med 2022, indtil videre er faldet 5% i samme periode.

Siden 2011 er antallet af indbrud i boliger i Danmark faldet år for år. Som nævnt tidligere, er det særligt i de år, hvor mange arbejdede hjemme på grund af corona, at der var markant færre indbrud.
Kortet nedenfor er interaktivt, hvilket betyder at du kan holde musen over din kommune og se det præcise antal af anmeldte indbrud. Du kan også se udviklingen fra 2007-2023.

Top 10: Kommuner med flest indbrud
i 3. kvartal 2023

  1. Aarhus
  2. København
  3. Esbjerg
  4. Odense
  5. Herning
  6. Silkeborg
  7. Viborg
  8. Aalborg
  9. Vejle
  10. Kolding