Greve Bygade 46

2670 Greve

7120 2525

Åbent: 08:00 - 22:00

Man - Søn: 08:00 - 22:00

Åbent 365 dage om året

Indbrudstyven

Her er den typiske indbrudstyv i Danmark

Der er meget få indbrud i Danmark, som ender i en dom til indbrudstyven – faktisk er det kun 6%, som bliver sigtet og senere dømt. Det er en dårlig statistik – mest af alt fordi – at det betyder meget få indbrudstyve ender med at komme i kontakt med politiet. Dette er selvfølgelig ens betydende med, at vi har meget lidt viden om, hvem den typiske indbrudstyv er. Jo bedre man forstår indbrudstyvene og deres måder at agere på, jo nemmere er det at forebygge med effektiv tyverisikring.

Fakta om indbrud i perioden frem til 2024

Vi har med hjælp fra Danmarks Statistik samlet data om indbrudstyve, indbrudssigtelser mm. som skal fortælle os lidt om, hvem den typiske indbrudstyv er. Der er flere ting som er vigtige i tallene, men vi vil tage udgangspunkt i de faktorer, som bedst beskriver den gennemsnitlige indbrudstyv i Danmark.
Det er det mandlige køn, som dominerer ved indbrud i Danmark. Faktisk så meget, at de står for hele 96% af alle sigtelser, som har været i perioden tilbage til 2010.
Mere end 50% af de indbrudssigtede, er i aldersgruppen fra 16-25 år. Det er altså en lille aldersgruppe, som begår mere end halvdelen af indbruddene i Danmark. Den næststørste aldersgruppe er personer i alderen 26-35 år, som begår cirka 26% af indbruddene i Danmark.
Mange personer har den antagelse, at det typisk er udlændinge/indvandrere, som begår flest indbrud i Danmark. Statistikken fortæller dog en anden historie, da det i 80% af tilfældene er personer af dansk oprindelse, som bliver sigtet for indbrud i Danmark.

Hvad siger indbrudstyvene selv?

Penge er en stor motivationsfaktor for at begå indbrud for mange, hvilket giver mening, fordi det jo typisk er berigelseskriminalitet. TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råds undersøgelse belyser, at 8 ud af de 20 indbrudstyve, altid begår indbrud, fordi penge er deres eneste motivationsfaktor.

Ydermere kan det bekræftes at 2 ud af 3 af indbrudstyvene på et tidspunkt er blevet opdaget af en nabo. Dette viser effektiviteten af at være medlem af Nabohjælp, og derigennem hjælpe hinanden i området med at stoppe ubudne gæster.

Mange af indbrudstyvene dropper indbruddet, hvis hjemmet har fået monteret låse på døre eller vinduer, har alarm eller andre typer tiltag, som kan gøre det kompliceret at få adgang til hjemmet. Hvis du ønsker at høre mere om enten montering af låse, tyverisikring af døre eller noget tredje, er det altid muligt at få hjælp af en låsesmed.